Mikroplar bizi uzaya götürecek!

,


Uzaya insanla yapılacak yolculuk planlarında iki önemli problem sürekli tartışma konusu olmuştur: Sağlık ve yakıt.

Bu iki problem çözülmedikçe bu tür misyonların sadece bilimkurgu filmlerine konu olacağı bir gerçektir. Amerikan ordusunun desteklediği bir araştırmanın sonuçları yakıt problemine potansiyel bir çözüm getirmişe benziyor.

“Geobacter sulfurreducens” isimli bir anaerobik bakterinin metal kullanarak enerji ürettiği, bu enerjinin belki bir roketi uçuracak kadar değil ama büyük bir pili sürekli şarj edebilecek kadar yeterli olabileceği açıklandı.

Yapılan denemelerde bakterilerin oluşturduğu enerjiyle 1 kiloluk bir yükün rahatlıkla sağa sola hareket ettirilebileceğini gözlemleyen bilim adamı Gregory Scott, araştırmasına gereken maddi desteği özellikle denizcilerden sağlamış durumda.

Bu tür enerjinin özellikle denizcilikte daha çok işe yarayacağını, su üstünde yaptıkları denemede bir sandalı kolayca yüzdürebileceklerini saptadıklarını söyleyen Scott, yaptığı basın toplantısında, “Aynı şey uzayda da geçerli. Sürtünmenin yok denecek kadar az olduğu ortamlarda bu enerjiyi kullanmak, yakıttan çok kâr edilmesini sağlayacaktır” dedi.

Tabii bu projede en çok dikkat edilmesi gereken şey “kontaminasyon”. Metal yiyen bir bakterinin çok özel bir metal sistem içerisinde hapsedilmesi ve kontrolü, düşünülmesi gereken önlemlerden. Bakterinin bulunması gerektiği yerin dışına sızması, tüm misyonu bir “katastrof”a dönüştürebilir.

0 yorum to “Mikroplar bizi uzaya götürecek!”

Yorum Gönder

 

UFO Uzay Evren Bilim Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates