Hawking'in çözemediği sır: Kadınlar

,


70. yaşını kutlamaya hazırlanan Stephen Hawking, "en çok neyi düşünürsünüz?" sorusuna "kadınları" yanıtı verdi.

 İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, pazar günü 70. yaşını kutlayacak.

Cambridge Üniversitesi'nde sadece Isaac Newton'un (1642-1727) başkanlığını yaptığı kürsünün başkanı olan Prof. Hawking'le ilgili Amerikan Associated Press ajansı bir haber geçti.

Habere göre Hawking, konuşmasını sağlayan cihazın 'Amerikan İngilizcesi' ile çalışmasından nefret ediyor.

21 yaşındayken tedavisi olmayan ALS hastalığına yakalandığı için konuşamayan Hawking, tekerlekli sandalyesiyle yüz hareketlerini gören elektrik gözü (sensör-almaç) aygıtının çevirdiği cümlelerle konuşabiliyor.

Konuşma özründe İngiltere İngilizcesini aradığını söyleyen Hawking, bir hafta önce daha anlaşılır olması için kullandığı aygıtı geliştirecek uzman aradığını dünyaya açıklamıştı.

Hawking'in ALS hasatlığı ile bu yaşa gelmesinin mucize olduğu açıklaması ise, Londra Kraliyet Yüksekokulu Motor Nöron Hastalığı Tedavi-Araştırma Merkezi'nin müdürü Ammar Çelebi'den geldi. Çelebi, "Evrenin sırlarını çözme yoluna giren Stephen Hawking'in hastalığıyla yaşamada büyük sır bıraktığını" söyledi.

KADINLARIN SIRRI
'Zamanın Kısa Tarihi' kitabının yazarı Hawking, New Scientist dergisinin 'en çok neyi düşünürsünüz?' sorusunu da, 'kadınları' diyerek yanıtladı ve şakayla karışık, "Evrende topyekun büyük sır onlarda" ifadesini kullandı.

Hawking'in pazar günü Cambridge Üniversitesi'nde kutlayacağı 70. doğum günündeki 'Evrenin Durumu' konulu toplantıya, İngiliz astronom Royal Martin Rees, Nobel fizik ödülü sahibi Saul Perlmutter ile kuramsal fizikte dünya uzmanı Kip Thorne da katılacak.

2 yorum to “Hawking'in çözemediği sır: Kadınlar”

  • 6 Ocak 2012 22:29
    musa yılmaz says:

    onca düşüne bilecek sır varken bula bula kadınların sırrını mı düşünüyo büyük saçmalık

  • 7 Ocak 2012 05:23
    ADMİN says:

    Kesinlikle Büyük Bir Saçmalık

Yorum Gönder

 

UFO Uzay Evren Bilim Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates